Badrumsrenovering i spa-stil

Vi kan alla behöva mer avkoppling i vardagen och även lite lyx mellan varven. Planera en badrumsrenovering där du inreder och gör om i bästa spa-anda.

I den här artikeln berättar vi mer om spa-trenden och hur du gör för att renovera badrummet till en härlig oas!

Relax – den nya trenden

Inom inredningsvärlden är avkoppling och harmoniska inslag en het potatis sedan några år tillbaka. Det handlar om att skapa en skön och behaglig plats i hemmet genom att renovera badrummet i spa-stil. Material, möblemang och installationer kombineras på ett sätt som i harmoni förmedlar relax och avkoppling.

Spa-trenden gör sig bra i olika typer av badrum eftersom stilen kan anpassas utifrån storlek, ljus och andra faktorer. Den som väljer att totalrenovera ett badrum kan se möjligheterna att öppna upp ytor för att ge än mer utrymme för avkoppling. En sittplats för avkoppling eller kanske en inbyggd bastu – inslag som på olika sätt skapar en känsla av ett spa mitt i hemmet.

Välj rätt dusch/badkar

En central punkt i en badrumsrenovering är så klart själva duschutrymmet. Idag finns bäst badrumsrenovering göteborg & köksrenovering direktdet ett stort utbud av alternativ på marknaden som på olika sätt uppfyller duschens funktion. Det finns mängder av duschvarianter att välja bland där faktorer som pris, utseende, funktion och komfort spelar in. Även när det gäller badkar finns det osaliga modeller med olika funktioner och framför allt skilda designs.

Här gäller det att anpassa valet av duschinstallation utifrån badrenoveringens huvudsyfte. Kostnader har självklart en betydande roll när det gäller inredning och installation i samband med en badrumsrenovering. Ett stående tips är dock att noga jämföra olika alternativ och inte enbart gå efter prislapp. En kvalitetsdusch kan i det långa loppet vara en bättre investering än ett trendigt och billigt alternativ.

Dekoration och stil

Den klassiska spa-stilen symboliseras av harmoniska färgval och dekorativa inslag som fångar känslan av avkoppling. Därför är det av stor vikt att inreda snyggt även när det gäller förvaring av till exempel handdukar och duschprodukter. Låt gärna gröna växter bli en del av badrummet eftersom det ger en fräsch och härlig känsla.

Kom ihåg att låta riktiga proffs utföra badrumsrenoveringens grundläggande arbete så som avlopp och golvläggning. Det är viktigt att brunnen är korrekt installerad utifrån badrummets förutsättningar för att förhindra problem med vattenavrinning. Seriösa renoveringsfirmor finns det gott om, men du bör ändå säkerställa en trygg deal genom att be om offert och andra uppgifter från start.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *