Vanliga misstag i samband med köksrenovering

Att renovera ett kök kräver mycket planering och gör man det inte ordentligt är risken stor att man kommer gå på många missar. Hastar man sig igenom planeringen står man där i slutändan med ett kök som inte fyller den funktion man hade tänkt sig. Här kommer några vanliga misstag som ofta görs i samband med en köksrenovering och som man gärna vill undvika.

 

Inte tillräcklig belysning

I ett kök krävs riktigt bra belysning, både vid matlagning men också för städning och annat. Det är inte helt ovanligt att man gör ett misstag här och sätter in för lite belysning. Det man ska tänka på är att för det första ha en riktigt bra takbelysning – till exempel spottar med dimbar funktion. På så vis kan man anpassa ljusets styrka efter tillfälle och dessutom blir det väldigt snyggt.

 

För det andra ska man ha ordentligt med arbetsbelysning ovanför köksbänkarna så att man ser vad man gör och för det tredje kan man gärna satsa på ljuskällor även på andra platser. En golvlampa i ett av kökets hörn ger ett mysigt sken och likaså fönsterlampor. Det ska kort och gott finnas gott om belysning, gärna från flera olika ljuskällor.

 

För snålt med förvaring

Ett annat vanligt misstag vid en köksrenovering är att man snålar med förvaringsmöjligheterna. Idag är det otroligt populärt att strunta i överskåp helt och hållet för att det är väldigt snyggt men det gör såklart att man förlorar en hel del plats för förvaring.

Funderar man på detta ska man verkligen se till att dom lådor och skåp man faktiskt ska sätta in kommer att räcka till allt porslin, stekpannor, kastruller, hushållsmaskiner och andra köksredskap som ska förvaras. Vid minsta lilla tvivel bör man tänka om eftersom man troligen kommer slita sitt hår varje gång kan ska öppna och stänga sina överfyllda lådor.