Att tänka på när du ska köpa båtvagn 

Skulle du ha köpt dig en större båt men inte någon trailer eller båtvagn kommer du snabbt inse att du stött på ett problem. Hur ska du frakta båten till och från vattnet? Bor du nära vattendraget där båten ska vara kan du kanske klara dig utan båtvagnen. Men bor du en bit ifrån kan det vara en smart idé att investera i en bra båtvagn. Men hur väljer du den bästa? Det finns ett antal saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en båtvagn. 

 

Olika typer av båtvagnar 

Det första du måste göra är att välja rätt typ av båtvagn. Det finns en rad olika, som ibland går under samma namn, men har en del skillnader. En vanlig båtvagn är ofta en lite enklare trailer som du endast får köra 30 kilometer i timmen med. Denna båtvagn kallas ibland för båtupptagningsvagn eftersom den är tillverkad för att ta upp båten ur vattnet, samt sjösätta den. Behöver du en vagn som du kan köra längre sträckor med är det en båttrailer du ska leta efter. De är lite större jämfört med vanliga båtvagnar. 

 

Välj rätt vagn för din båt 

Det allra viktigaste du måste tänka på när du ska välja en båtvagn är att den passar den båten du äger, alltså ha rätt storlek. För att välja rätt storlek bör du utgå från dimensionerna på båten. Välj sedan en vagn som varken är för liten eller för stor. Det kommer hjälpa dig att både köra lagligt med vagnen och båten samt spara lite pengar. Förutom båtens storlek bör du också tänka på hur lång sträcka du ska transportera båten på. Om det endast är en kortare sträcka är det en båtvagn du bör välja. 

Transportera båt - Hitta rätt båtvagn

Köpa en begagnad båtvagn 

Om du bestämmer dig för att köpa en begagnad båtvagn måste du vara extra noga med att undersöka den. Se till att allting fungerar som det ska, att den är laglig och att säljaren är ärlig. Om du har köpt andra större saker, som en båt, bil, släpvagn eller liknande vet du redan vad som gäller vid köp av en begagnad båtvagn. Det går nämligen till på ett liknande sätt, du bör undersöka alla delar av båtvagnen, från däcken till bromsarna och elen. Dragkroken är en av de viktigaste delarna. Skulle den inte fungera som den ska finns det en risk att vagnen lossnar när du drar den. Ställ även frågor. Det är bättre att du är för kritisk än alldeles för positiv. Be även att få med alla dokument och papper som säljaren har till vagnen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *