Fem saker om din hälsa 

Följande är en beskrivning av fem saker du bör veta om din hälsa. Vissa saker är viktiga att ha koll på när det gäller ens hälsa och dessa saker kanske man inte alltid tänker på. 

Nya scheman hos PT i Göteborg - Träna med personlig tränare

Nummer ett 

Färgen på ditt tandkött kan avslöja saker om ditt mående. Till exempel så kan ett blekt tandkött avslöja att man har låga järnnivåer och du behöver då ta supplement för detta. Det kan också vara en indikator för olika tandproblem, vilka i sin tur, enligt forskare är länkat till hjärt- och kärl sjukdomar, så se till att ta hand om dina tänder och tandkött. 

 

Nummer två 

Se till att kontrollera dina ögonvitor för även de kan ge dig information om din hälsa, om de är gulaktiga så kan de innebära problem med levern och om de är röd eller rosa färgade så kan det också vara en varning för din hälsa. Oftast är det inga problem med ett blodkärl som brustit och om det i så fall bidrar till denna färg men om det är något annat så kan det innebära att blodet inte koagulerar som det ska. 

 

Nummer tre 

Ibland kan också tungan avslöja en del om din hälsa. Både vad gäller färgen och utseendet mer generellt. Precis som med tandköttet så kan färgen avslöja järnbrist. Man kan också få svampinfektioner på tungan, så kallad “torsk” och detta yttrar sig som en vit beläggning på tungan. Så att kontrollera både tänder, tandkött och tunga är viktigare än man kanske anar. 

 

Nummer fyra 

Ta hand om dina fötter, Dina fötter bär dig genom hela ditt liv och många tänker inte på att ta hand om dem tillräckligt. Fötterna är otroligt viktiga och de kan råka ut för en hel del som påverkar vår hälsa. Att ha ett bra par skor är till exempel superviktigt när man är ute och går eller kanske även springer så ett bra råd är att tala med någon som är kunnig och som kan hjälpa till med att hitta det bästa paret skor för just dig. När det gäller fötterna så är det också viktigt att se till att de är skyddade efter väder då till exempel fukt kan leda till att man får fotsvamp och torra fötter lätt spricker vilket kan leda till infektioner och annat som kan vara ett hot för god hälsa. 

 

Förhoppningen är nu att skapa eftertanke vad gäller er läsares hälsa och att ta hand om er därute. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *