Checklista vid badrumsrenovering

Att renovera badrummet är ett omfattande projekt. Om du inte har en tydlig plan och budget kan kostnaderna snabbt dra iväg. Många väljer att satsa lite extra på just badrummet eftersom ett fräscht badrum kan höja värdet på hela bostaden. Det krävs ofta extern hjälp, exempelvis VVS-installatör och kakelsättare. Oavsett om du anlitar proffshjälp eller inte så innebär en renovering ofta många olika steg. Här hittar du en smart checklista som du kan använda när du planerar badrumsrenoveringen.

Research & Inspiration

Innan du börjar anlita professionella hantverkare är det viktigt att du vet hur du vill att ditt badrum ska se ut efter renoveringen. Många gör misstaget att kontakta hantverkare i ett för tidigt skede och utan att veta vad de vill ha. Kom ihåg att det är ditt hem och att det är du som bestämmer med https://badrumsrenoveringargöteborg.se hur det ska se ut. Hantverkarna kan ge dig en offert, men det är inte deras uppgift att designa ditt hem. Om du vill ha hjälp med det bör du anlita en inredningsarkitekt eller inredningsdesigner. Det bästa är dock att göra ordentligt med research och spara den inspiration som du gillar. Färger, material och bilder på andras badrum kan utgöra grunden för hur ditt framtida badrum kommer att se ut.

Planera

Utöver det estetiska är det viktigt att tänka igenom badrummets behov. Hur många ska använda badrummet? Vill du ha badkar eller dusch? Planera även för ventilation, golvbrunn, belysning och förvaring. Det kan vid detta lag vara en god idé att bestämma en budget. Du bör dock vara beredd på att du kanske behöver utesluta vissa av dina önskemål för att det ska passa budgeten. Gör därför en prioriteringslista och kontakta därefter hantverkare och be om offert.

Genomför

Det är svårt att klara av att renovera ett badrum på egen hand om du inte själv är professionell hantverkare. Vissa väljer att göra en del, till exempel rivningsarbetet, själva. Många väljer dock att låta entreprenören göra hela renoveringen. Det är dock viktigt att ni har samma bild av hur slutresultatet ska se ut. Ju mer detaljer du kan skicka med i offertförfrågan desto bättre. Skicka till flera olika hantverkare och jämför sedan priset. Kom ihåg att den billigaste offerten inte alltid är den bästa utan det är viktigt att kontrollera vad som verkligen ingår i priset. Anlita plattsättningsföretag och hantverkare som är behöriga och har en legitimation utfärdad av Byggkeramikrådet (BBV) och glöm inte att skriva avtal.

Kontrollera

När arbetet är klart är det viktigt att kontrollera resultatet och be om ett kvalitetsdokument av entreprenören. Detta dokument ska du spara och ge till en eventuell ny bostadsägare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *