Gör en spa-avdelning av ditt badrum på liten budget

Att åka på spa kan vara en härlig men dyr upplevelse. För att få möjligheten att uppleva en liknande känsla som på ett riktigt spa, kan du göra om ditt badrum till en mindre spa-avdelning.

För dig med tajt budget är det sällan möjligt att åka på spa, men du kan få samma känsla hemma med hjälp av ett par enkla knep, vilket kommer spara dig både tid och pengar. Läs mer och applicera de olika alternativen som du gillar bäst.

Börja med att städa badrummet

Den främsta och viktigaste faktorn för att få till en fridfull känsla i badrummet är att städa det ordentligt. Ingen riktig spa-avdelning är rörig eller ostädad. Se därför till att rensa bort alla onödiga tvålflaskor och lägg dem i en låda där de inte syns. Tvätta handfatet, toan, duschen och/eller badkaret ordentligt. Dammsug och tvätta golvet inne i badrummet så att hela badrummet är fräscht innan du börjar med dess omvandling.

Gör om badrummet till en spa-avdelning med en mindre budget

För att uppnå den där äkta spa-känslan med en mindre budget finns det olika tillvägagångssätt och produkter att välja mellan. Det går även utmärkt att utföra en stor make-over utan att göra en större renovering.

Har du ett badkar i badrummet kan du köpa några väldoftande badtvålar att använda när du badar. De behöver inte vara dyra men fokusera på att de ska dofta gott. Utöver det kan du ta in doftljus och ställa på kanten av badkaret som kan tändas varje gång du ligger i det.

Ser badrumskaklet tråkigt ut eller vill du ha en annan färg, kan du piffa upp det genom att köpa kakeldekor och på så vis få ett helt nytt utseende av https://badrumsrenoveringstockholmslän.se i hela badrummet. Kom ihåg att kaklet måste vara helt rent innan du kan fästa dekoren på dem. I vissa fall kanske det räcker med att bara tvätta kaklet för att få ett fräschare utseende på det.

Om fogen runt kaklet har blivit mörkt och ofräscht, kan du köpa fog finish för att göra fogarna fräscha igen. Ett fräscht kakel gör stor skillnad för lyxkänslan i badrummet.

Pricken över i:et

På de flesta spa-avdelningar har man möjlighet att få massage, antingen av en massör eller av en av deras lyxiga massagefåtöljer. Ett budgetalternativ är en massagedyna som kan läggas i vilken fåtölj som helst och beroende på pris och utformning kan den ge alltifrån massage för låren till nackmassage. Möjligheten att få massage gör det där lilla extra för spa-känslan i hemmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *